Vi följer noga myndigheternas information och riktlinjer vad gäller Coronaviruset och tar självklart smittspridningen av COVID-19 på fullt allvar och vidtar alla de nödvändiga åtgärder i enlighet med deras rekommendationer och tillämpar dem i vår verksamhet.

Corona pandemin slår hårt mot människor, företag och hela samhället. En stor del av servicesektorn, resesektorn och nöjesindustrin har mer eller mindre stängts ner. Samma sak har också drabbat många sportanläggningar som sim- och idrottshallar, gym och många fler.

I sammanhanget är golf relativt sett lyckligt lottat (än så länge). Ute i friska luften och med respektfulla avstånd från medspelare bedöms risken för smittspridning som begränsad. Golf är en av få fritidssysselsättningar som går att utöva fullt ut under förutsättning att skärpta individuella hygienregler följs och att golfanläggningarna hålls så ”kontaktfria” som möjligt.

Vi har börjat öppna våra golfanläggningar och kommer göra så i ökande takt de kommande veckorna i samband med vårens ankomst. Vi jobbar nu med att ta fram ett program för att skapa i princip kontaktfria anläggningar. Exempel på åtgärder är särskild hantering av starttider, digital incheckning, betalning av greenfee, digitala scorekort och banguider, förpaketerad försäljning av mat och dryck som kan säljas ute på banan istället för inne i klubbhusen. Våra driving-ranger är redan sedan tidigare fullt automatiserade. Exakt hur våra klubbhus med receptioner, shopar och toaletter ska operera under rådande omständigheter arbetar vi med just nu.

För tävlingar som arrangeras på våra anläggningar framöver ändrar vi i våra rutiner, allt för att alla ska kunna känna sig säkra och trygga i att deltaga. Istället för kanonstart kommer vi köra löpande start på samtliga av våra tävlingar. Även vid tävlingar möjliggör vi betalning av startavgiften och eventuell tävlingsgreenfee via swish/min golf samt använder oss av digitala scorekort. Detta för att göra det så ”kontaktfritt” det går i samband med incheckningen. Vi kommer ej heller att arrangera någon prisutdelning utan vinnarna kommer presenteras i efterhand via mejlutskick samt få sina priser på annat sätt.

Vi vill också ta tillfället i akt och uppmana samtliga spelare att om du känner minsta symptom på sjukdom eller är osäker – vänligen stanna hemma och besök ej anläggningen.

Allt detta för att ge dig som spelare möjligheten att på ett ansvars- och respektfullt sätt kunna fortsätta att spela golf på våra utifrån Corona situationen ansvarsfullt anpassade anläggningar.

Mer information om vad vi gör på våra anläggningar hittar du HÄR

Låt oss nu alla bidra till att vara ”extra” rädda om varandra, så vi kan fortsätta att ha kul på våra golfbanor i dessa jobbiga tider!